Evenementen

HIeronder treft u een overzicht aan van alle komende evenementen van het HIP. Ook evenementen van onze partners worden opgenomen in deze kalender wanneer ze het thema innovatie in zich hebben. 

workshop

Slim koken voor sporters

Er zijn online vele duizenden goedbedoelde adviezen te vinden die jou als sporter zouden helpen bij het behalen van je doelen. Opmerkelijk daarin is dat de trends rond training & voeding steeds extremer worden. Neem bijvoorbeeld het groeiende aanbod van receptuur voor koolhydraatarme en eiwitrijke maaltijden. Yvonne Klomp, onze expert en sportdiëtiste van diverse talentvolle sporters, ziet dat anders. Duurzaam werken aan resultaat vraagt om een uitgebalanceerd voedingspatroon. Zij weet als geen ander wat wel en niet goed voor je is als sporter, of je nu recreant bent of olympisch goud wilt halen. In samenwerking met De Kookstudio van Zwolle heeft Yvonne een paar slimme recepten ontwikkeld waar jij als sporter blij van wordt. Tijdens deze workshop ervaar je namelijk dat gezond koken voor sporters niet ingewikkeld is, niet onderhevig is aan trends en ook niet veel tijd kost. Handig dus als je in jouw drukke leven toch aandacht wilt besteden aan een gezonde lifestyle.

bijeenkomst

Maandelijkse "spreekuur" octrooien en merken

Het spreekuur is gratis. Als ondernemer uit de Regio Zwolle kun je terecht met vragen en voor advies met betrekking tot het beschermen van intellectueel eigendom. Een afspraak maken is wel nodig. De innovatie-adviseurs van het Health Innovation Park inventariseren de binnengekomen vragen. Je kunt je vraag mailen naar: innovatie@kennispoortregiozwolle.nl of bellen: 038 202 2020.

bijeenkomst

Medical Devices Meetings Stuttgart 2017

Vorig jaar is de eerste editie van de Medical Devices Meetings georganiseerd. Hieronder vindt u meer informatie over de tweede editie van dit evenement in Stuttgart.

bijeenkomst

Health Valley Event 2017: Patient Driven Technology

Het Health Valley Event 2017 draait dit jaar om patiënt gedreven innovatie. Onmisbaar voor iedereen in het bedrijfsleven, de gezondheidszorg, wetenschap en overheid die zich bezighouden met innovatie in de health sector. Zij die willen samenwerken met cliënten en patiënten om innovaties nog beter aan te sluiten op de daadwerkelijke behoeften en bovendien de markt sneller wilt bereiken. Innovatie in Life Sciences & Health begint en eindigt immers bij de cliënt of patiënt. Bij die ene, unieke persoon en bij patiëntpopulaties.

bijeenkomst

Startup verkiezingsdebat

StartupDelta organiseert op 9 maart van 17 tot 19 uur in B.Amsterdam 'Het Startup Verkiezingsdebat'. Samen met partners Sprout, B.Amsterdam, RTLZ en Get in the Ring zetten ze de politici ‘In the Ring’. Zij mogen hun plannen voor het versterken van het startup-ecosysteem in Nederland pitchen aan een zaal vol startups. Een jury stelt de politici verder op de proef met kritische vragen over eerder behaalde resultaten en de haalbaarheid van de plannen.

workshop

Core & foot stability: het nieuwe bewegen

Over rompstabiliteit is al veel geschreven en gezegd; over de combinatie met een stabiele stand van de voeten veel minder. Tamar van der Veen, fysiotherapeute en register-podoloog bij het Expertisecentrum laat jou in haar workshop zien en ervaren hoe belangrijk die samenhang is en wat voor voordelen het heeft om aandacht te besteden aan de totale stabiliteit van je lichaam. Doel is om voetspieren te versterken en je stabiliteit en balans te verbeteren door een reeks oefeningen. Dus je gaat ook echt aan de slag. Verder vertelt Tamar je alles over primaire & secundaire preventie: voorkomen of het in een heel vroeg stadium signaleren van een bewegingsprobleem.

bijeenkomst

Netwerkborrel Oogzorgcentrum Zwolle - HIP

Op maandagmiddag 20 maart vindt er weer een netwerkborrel plaats. Deze keer zijn wij te gast bij één van onze nieuwe leden: Oogzorgcentrum Zwolle.

bijeenkomst

Besturen balanceren voor gevorderden

Ook dit jaar belooft de Paul Cremerslezing u weer te inspireren, compleet met diner en cultuur, ofwel culinaire contemplatie. Dit jaar is de timing extra saillant. Op de dag van de lezing – 6 april – liggen de tweede Kamerverkiezingen 22 dagen achter ons en wordt er in Den Haag druk gesleuteld aan een nieuw kabinet. Zorg wordt weer een kernthema en onze agenda voor de komende jaren staat dan in de grondverf.

bijeenkomst

Start-up & innovatieplein

International markets are extremely interesting for innovative companies which are just spreading their wings. To get you off to a good start, both internationally and in Germany, NEVAT-FME, Metaalunie, Brainport Industries, Mikrocentrum and Holland Innovative will be setting up the Innovation Square for the presentation of innovations and start-ups at the Hannover Messe from 24-28 April 2017.

beurs

Bezoek Hannover Messe

Op 25 april organiseren Kennispoort Regio Zwolle, Polymer Science Park en het Agri&Food Innovatie Cluster Regio Zwolle een excursie voor ondernemers. Samen met jou willen we een bezoek brengen aan één van de grootste industriële beurzen, de Hannover Messe.

congres

Verleg uw grenzen!

Verleg uw grenzen, maar niet te ver... In Duitsland immers ligt namelijk nog veel in het verschiet. Hoewel Nederlandse ondernemers direct over de grens met Nort-Rhein Westfalen hun handelspartners wel weten te vinden, laten we elders veel liggen. Ga daarom met ons mee op missie naar de Zuid-Duitse deelstaten Beieren en Baden-Württemberg: de groeilocomotieven van de Duitse economie.

bijeenkomst

Netwerkborrel RAV Ijsselland - HIP

Op vrijdagavond 9 juni vindt er weer een netwerkborrel plaats. Deze keer zijn wij te gast bij één van onze nieuwe leden: RAV Ijsselland. Het programma wordt nog nader bepaald, maar reserveer alvast de datum in uw agenda en meld u aan.

bijeenkomst

Hanzedagen Kampen 2017

In 2017 organiseert Kampen van 15 t/m 18 juni de Internationale Hanzedagen en is daarmee dé trotse gastheer van dit grootse evenement!