Evenementen

HIeronder treft u een overzicht aan van alle komende evenementen van het HIP. Ook evenementen van onze partners worden opgenomen in deze kalender wanneer ze het thema innovatie in zich hebben. 

bijeenkomst

eHealthweek eHealth café & inspiratiesymposium

Tussen 21 en 27 januari staat de zorg in het teken van de eHealthweek, georganiseerd door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. In het hele land zijn gedurende deze week bewustwordingsactiviteiten, zowel voor patiënt, burger als zorgprofessional. Verschillende instellingen laten zien wat eHealth is en hoe het werkt. Zij zetten de deuren letterlijk open.

workshop

Officiële opening Zorgtrainingscentrum

Het is bijna zover! Op dinsdag 31 januari van 16.00-18.00 uur opent het Zorgtrainingscentrum regio Zwolle officieel haar deuren. Zij doen dat op een bijzondere wijze in het bijzijn van betrokkenen vanuit de partners én de betrokken studenten en zorgprofessionals!

workshop

Nooit meer zware en vermoeide benen

De klachten ontstaan vaak na lange wandelingen, lang staan en na een dag golfen: roodpaarse en vlekkerige plekken op de onderbenen die wat branderig aanvoelen en een paar weken kunnen aanhouden. Dit zijn golfersbenen, ook wel golfers vasculitis genoemd. Vooral 60-plussers hebben er weleens last van, net als van zware en vermoeide benen na een langdurige inspanning. Ook mensen met staande beroepen hebben een grotere kans op zware benen. Als het probleem zich eenmaal heeft geopenbaard, komt het vaak terug. De oorzaak van golfersbenen is niet helemaal bekend, maar voorstelbaar is dat de bloedvaten op oudere leeftijd kwetsbaarder worden en makkelijker bloedcellen doorlaten bij toename van de druk op de aders in de onderbenen. Ook zware en vermoeide benen worden vaak veroorzaakt door aderproblemen. Marian en Mathilde, beide experts van orthopedisch technisch bedrijf ProReva, vertellen je op een heldere manier wat vermoeide benen precies zijn, wat je eraan kunt doen en geven je pasklare oplossingen mee naar huis.

bijeenkomst

Bedrijvendag Ambassadeursconferentie 2017

Op donderdag 2 februari vindt tijdens de Ambassadeursconferentie de Bedrijvendag plaats in de Van Nelle Fabriek in Rotterdam. Bedrijven krijgen de kans om ambassadeurs te spreken over ondernemen in het buitenland en specifieke vragen over de betreffende landen te stellen. De Bedrijvendag is onderdeel van de Ambassadeursconferentie die het ministerie van Buitenlandse Zaken jaarlijks organiseert voor ambassadeurs en consuls-generaal.

bijeenkomst

Maandelijkse "spreekuur" octrooien en merken

Het spreekuur is gratis. Als ondernemer uit de Regio Zwolle kun je terecht met vragen en voor advies met betrekking tot het beschermen van intellectueel eigendom. Een afspraak maken is wel nodig. De innovatie-adviseurs van het Health Innovation Park inventariseren de binnengekomen vragen. Je kunt je vraag mailen naar: innovatie@kennispoortregiozwolle.nl of bellen: 038 202 2020.

workshop

eHealth: Combining Psychology, Technology and Health

Op 6 februari start de online cursus "eHealth: Combining Psychology, Technology and Health".

workshop

Zin en onzin van hardloopgadgets

Eindelijk is het zover. Je bent overgehaald door een vriend of vriendin om te gaan hardlopen. Maar je weet van niks en moet van alles, als je een beetje de hype volgt. Dus eerst maar eens naar de sportzaak voor een kekke outfit. Sportschoenen heb je namelijk nog wel ergens achterin de kast staan (basisfout nummer 1, volgens Eddie). Je stapt de sportzaak binnen en de schrik slaat je om het hart. Er is zoveel te koop! Hartslagmeters, drinkgordels, hardloop-apps, sporthorloges, tubes, hoofdlampen, maar ook eitwitshakes, mueslirepen en ander krachtvoer voor duurlopers… Wat heb je nu ècht nodig? Dat verschilt. Wat voor de ene loper een absolute ‘must’ is, kan voor jou een overbodige luxe zijn. Eddie Sevink, eigenaar van Run2Day, trainer en zelf gepassioneerd hardloper, helpt je snel uit de brand tijdens deze workshop. Hij legt je klip en klaar uit wat de zin en onzin is van diverse gadgets. Uiteraard krijg je de gelegenheid om ook jouw vragen voor te leggen.

bedrijfsbezoek

Excursie: Gezonde voeding in Gezondheidsinstellingen

Producten van agrariërs direct naar gezondheidsinstellingen.

workshop

Obesitas en hardlopen

Inmiddels is het geen nieuws meer; Nederland is te zwaar. Dat zegt iets over onze mindset en over onze levensstijl. Het leven van alledag is druk, legt veel druk en het kent te weinig aandacht voor het allerbelangrijkste: je gezondheid. Adri Kroes, running therapeut, verpleegkundige en gepassioneerd hardloper, wil mensen met overgewicht graag weer in beweging krijgen. Dat doet hij zowel mentaal als fysiek. Want eerst moet je hoofd ‘om’ voordat je lijf langdurig meekan in de beweging. Adri helpt jou en gelijkgestemden op een rustige en toegewijde manier die op de lange termijn effect heeft èn houdt. Immers, wandelen en hardlopen voor mensen met obesitas is niet alleen belangrijk maar kan ook leuk zijn, is de overtuiging van Adri. En plezier in het hardlopen is de basis van het succes.

workshop

Slim koken voor sporters

Er zijn online vele duizenden goedbedoelde adviezen te vinden die jou als sporter zouden helpen bij het behalen van je doelen. Opmerkelijk daarin is dat de trends rond training & voeding steeds extremer worden. Neem bijvoorbeeld het groeiende aanbod van receptuur voor koolhydraatarme en eiwitrijke maaltijden. Yvonne Klomp, onze expert en sportdiëtiste van diverse talentvolle sporters, ziet dat anders. Duurzaam werken aan resultaat vraagt om een uitgebalanceerd voedingspatroon. Zij weet als geen ander wat wel en niet goed voor je is als sporter, of je nu recreant bent of olympisch goud wilt halen. In samenwerking met De Kookstudio van Zwolle heeft Yvonne een paar slimme recepten ontwikkeld waar jij als sporter blij van wordt. Tijdens deze workshop ervaar je namelijk dat gezond koken voor sporters niet ingewikkeld is, niet onderhevig is aan trends en ook niet veel tijd kost. Handig dus als je in jouw drukke leven toch aandacht wilt besteden aan een gezonde lifestyle.

bijeenkomst

Maandelijkse "spreekuur" octrooien en merken

Het spreekuur is gratis. Als ondernemer uit de Regio Zwolle kun je terecht met vragen en voor advies met betrekking tot het beschermen van intellectueel eigendom. Een afspraak maken is wel nodig. De innovatie-adviseurs van het Health Innovation Park inventariseren de binnengekomen vragen. Je kunt je vraag mailen naar: innovatie@kennispoortregiozwolle.nl of bellen: 038 202 2020.

bijeenkomst

Medical Devices Meetings Stuttgart 2017

Vorig jaar is de eerste editie van de Medical Devices Meetings georganiseerd. Hieronder vindt u meer informatie over de tweede editie van dit evenement in Stuttgart.

bijeenkomst

Health Valley Event 2017: Patient Driven Technology

Het Health Valley Event 2017 draait dit jaar om patiënt gedreven innovatie. Onmisbaar voor iedereen in het bedrijfsleven, de gezondheidszorg, wetenschap en overheid die zich bezighouden met innovatie in de health sector. Zij die willen samenwerken met cliënten en patiënten om innovaties nog beter aan te sluiten op de daadwerkelijke behoeften en bovendien de markt sneller wilt bereiken. Innovatie in Life Sciences & Health begint en eindigt immers bij de cliënt of patiënt. Bij die ene, unieke persoon en bij patiëntpopulaties.

workshop

Core & foot stability: het nieuwe bewegen

Over rompstabiliteit is al veel geschreven en gezegd; over de combinatie met een stabiele stand van de voeten veel minder. Tamar van der Veen, fysiotherapeute en register-podoloog bij het Expertisecentrum laat jou in haar workshop zien en ervaren hoe belangrijk die samenhang is en wat voor voordelen het heeft om aandacht te besteden aan de totale stabiliteit van je lichaam. Doel is om voetspieren te versterken en je stabiliteit en balans te verbeteren door een reeks oefeningen. Dus je gaat ook echt aan de slag. Verder vertelt Tamar je alles over primaire & secundaire preventie: voorkomen of het in een heel vroeg stadium signaleren van een bewegingsprobleem.

bijeenkomst

Hanzedagen Kampen 2017

In 2017 organiseert Kampen van 15 t/m 18 juni de Internationale Hanzedagen en is daarmee dé trotse gastheer van dit grootse evenement!