Innovatie Centra

tl_files/content_resources/images/nieuws/logo kennispoort.jpg

Kennispoort is het innovatienetwerk dat zorgt voor (kruis)verbindingen tussen ondernemingen, onderwijs, onderzoek en overheid.

Zo stimuleert Kennispoort het samenwerken aan innovaties en het delen van kennis en ervaring. Kennispoort biedt een betrouwbaar platform waar deskundigen innovaties van ondernemers professioneel, onafhankelijk en praktijkgericht vooruit helpen. Ondernemers met kansrijke innovatieve ideeën worden begeleid van idee tot realisatie.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website van Kennispoort regio Zwolle.

tl_files/content_resources/logos/logo PSP.jpgVerbreden en verbeteren van kennis. Verbreden van onderzoek. Vergroten van bedrijvigheid. Kennisinstellingen en bedrijven stimuleren samen te werken en over traditionele technologische afbakeningen heen te kijken. Met kunststoffen en coatings als uitdaging. Hier richt het Polymer Science Park in Zwolle zich op. Het Polymer Science Park wordt voor bedrijven en studenten een dynamische 'werkplaats', een levendig applicatielab om uitgebreid en praktijkgericht te experimenteren rond industrieel toegepast duurzaam onderzoek. Met de focus op innovaties en nieuwe materialen op het gebied van performance materialen zoals composieten (thermoharders), engineering plastics (thermoplasten) en rubbers, harsen, coatings (nat en poeder) en daaraan gerelateerde biopolymeren. In open kenniscirculatie worden de gekozen innovatiethema's verder verbreed en breidt het netwerk zich in de tijd snel uit. Voor meer informatie kunt u terecht op de website van het Polymer Science Park.