Zorg Innovatie Tuin

Kantoortuin met flexplekken voor start-ups en zzp’ers

Op 1 april is het Health Innovation Park in samenwerking met Jansen Vastgoed een nieuw initiatief gestart: de Zorg Innovatie Tuin, een kantoortuin met flexplekken voor start-ups en zzp’ers. De Zorg Innovatie Tuin is een ontmoetingsplek en een kraamkamer voor nieuwe ideeën en innovaties in de zorg.

De Zorg Innovatie Tuin biedt laagdrempelige werkplekken voor een vast bedrag per maand. Daarbij zijn de ondernemers van alle gemakken voorzien: van bureau tot internet en van koffie tot printpapier. Er zijn in totaal 40 werkplekken voor zorggerelateerde ondernemers.

 

tl_files/content_resources/images/HIP/Diensten/zorg innovatietuin.jpg

YouTube: Video Impressie van de Zorg Innovatie Tuin

 

De Zorg Innovatie Tuin maakt deel uit van het Health Innovation Park (HIP), een initiatief voor het stimuleren van ontwikkelingen in de zorg. Het Health Innovation Park helpt zorginnovaties op de markt te brengen en wil hiermee de kwaliteit van zorg bij zorgaanbieders verbeteren en de zorgkosten verlagen. Hiermee wordt ook de omzet en de werkgelegenheid van en bij ondernemers gestimuleerd.

Laagdrempelige flexplekken brengen start-ups, zzp’ers en bedrijfsleven uit de zorg bij elkaar.

Het Health Innovation Park wordt gerealiseerd naast het Isala ziekenhuis in Zwolle. Verantwoordelijk voor de transformatie van de kantoren naar hoogwaardig duurzaam vastgoed voor de zorgsector is Jansen Vastgoed. “We zien op meerdere plaatsen in Zwolle broedplaatsen ontstaan van verschillende bedrijven die elkaar aanvullen en versterken”, ligt Gerrit Jansen van Jansen Vastgoed toe. “Vanuit HIP lag er een grote behoefte om meer te doen op gebied van innovatie in de zorg. Als adviserende partij ondersteunen zij hierin, waar wij op facilitair gebied aanvullen. Daarnaast denken we dat deze innovatieve start-ups en zzp’ers ook andere bedrijven zullen aantrekken, waardoor dit hele gebied van oudere kantoorpanden zal transformeren naar een modern en dynamisch zorgvastgoedgebied.”


Ben je geïnteresseerd in het initiatief en wil je hier meer over weten? Dan nodigen we je graag uit om een kijkje te komen nemen.
Bel ons 038 202 2022