Nieuws overzicht

Internationaal ondernemen

Bijna €5 miljoen aan vouchers beschikbaar

Startende mkb-ondernemers die zich willen richten op buitenlandse markten kunnen vouchers aanvragen voor advies, kenniswerving en collectieve activiteiten. De waarde van de vouchers vanuit de laagdrempelige regeling Vouchers Internationaal Ondernemen kan oplopen tot €2500. Er is dit jaar ruim € 4,7 miljoen beschikbaar. Ondernemers kunnen tot en met 30 september een aanvraag indienen.

Nationale zorginnovatieprijs

"Ons product is meer gezien"

Het op het Health Innovation Park gevestigde Stroke2prevent is met haar innovatie de A-view tweede geworden bij de nationale zorginnovatieprijs. De innovatie van Stroke2prevent, de A-view, is een methode die artsen in staat stelt de aorta via slokdarmecho te controleren op aderverkalking. De prijs voor de meest innovatieve zorginnovatie 2017 werd uitgereikt tijdens Health Valley. Wij spraken Jolanda van Duinen, manager Clinical Development, over de voorbereidingen en deelname aan de nationale zorginnovatieprijs.

Het beste diabetesidee

Heb je een idee waarmee je dagelijkse zorgen van mensen met diabetes kunt verminderen of helemaal wegnemen? Heb je een praktische toepassing of tool die inspeelt op hun behoeften? Het beste diabetesidee is benieuwd naar je plannen! Wellicht belonen zij jouw idee en wordt zo samen het leven van mensen met idabetes wat beter. Dit kan op diverse terreinen zijn: op het gebied van gezondheid, kwaliteit van leven, zorg en maatschappelijke participatie.

Innovatie

MKB innovatie top 100

Innovatieve ondernemers met groei-ambitie kunnen zich weer inschrijven voor de MKB innovatie top 100. Dit is de ranglijst met 100 concrete innovaties die het Nederlandse midden- en kleinbedrijf heeft gerealiseerd. Het winnen van de top 100 biedt toegang tot nieuwe netwerken, contacten en de winnaar krijgt volop media-aandacht. Inschrijven voor de MKB Innovatie top 100 is mogelijk tot 15 april 2017.

Nieuw lid aan het woord: Medical2market

Medical2Market (M2M) is een jonge, innovatieve onderneming die zich richt op het ontwikkelen van nieuwe producten in de zorg. M2M omvat een aantal startende ondernemingen die elk een eigen, nieuw medisch product naar de markt brengen. Het bedrijf biedt een infrastructuur om de complete keten van idee tot marktintroductie te verwezenlijken op een effectieve en efficiënte wijze.

Genomineerden Nationale Zorginnovatieprijs 2017

De Stichting Zorginnovatie Nederland en haar partners hebben dit jaar tien nominaties uit de 109 inzendingen geselecteerd. De Nationale Zorginnovatieprijs is een jaarlijks terugkerend initiatief om scale-ups in de zorg- en welzijnssector te steunen. De uitreiking vindt plaats tijdens het Health Valley Event 2017 op donderdag 9 maart in het CineMec Nijmegen. De winnaar ontvangt een bedrag van €15.000, om zijn bedrijf verder te ontwikkelen.

Hoera! De research manager ISO 27001 gecertificeerd!

De research manager, lid van het Health Innovation Park, is ISO 27001 gecertificeerd en voldoen aan de NEN7510 en willen dit graag met u vieren!

Provincie Overijssel zoekt projecten leefbaarheid en sociale kwaliteit: tot € 75.000 subsidie voor kleinere initiatieven

Vrijwilligersorganisaties en lokale initiatieven met projecten die de leefbaarheid en sociale kwaliteit in Overijsselse gemeenten versterken, kunnen daarvoor subsidie aanvragen.

Redmedtech Ventures

Investeren in jezelf

Redmedtech Ventures vult kritische plek in om start-ups niet te laten afhaken.